Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018
Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018
Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018
Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018
Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018
Botanischer Garten Christiansberg 2018
Wojciech Hawryszuk 2018

Myśli przyłapane - cytaty, komentarze, zapiski...

Wątróbek nabyć wedle potrzeb. 

Przygotowanie. Można je macerować na różne sposoby - mleko, kefir, maślanka; można obłożyć nawet na 24 godziny czosnkiem. Nie wolno jednak dopuścić aby czosnek dostał się zbyt szybko na patelnię. Najlepiej dokładnie "oskrobać" z czosnku

 

a tenże dodać później. Ważna jest patelnia tzn jej wielkość. Ja ostatnio smażyłem w dużym naczyniu o średnicy 34 cm. Wątróbki - podzielone na pół, smażyły się na obwodzie, a cebula w środku ulegała temperaturze. Użyty tłuszcz - masło kokosowe, trochę oleju zwykłego. Wątróbki przewracałem dwa razy w ciągu 10 - 15 minut. Pod koniec - sól, pieprz. Jestem zwolennikiem żeby jednak doszły pod pokrywką. W międzyczasie wykonuję manewr wrzucenia wątróbek na cebulę. Kolejna wersja będzie z pomidorami. Ale trzeba będzie odczekać z miesiąc ponieważ nie można zbyt często jeść podrobów.

Za dwa tygodnie żur na dutkach czyli na "lekkich". Zbyt "zamożny" w kiełbasy, boczki, skóry żur traci swój klimat; wystarczą warzywa, dutki z wszelkimi chrząstkami, troszkę skwarek.

Kontakt

Wojciech Hawryszuk


tel.(+48) 501 693 300,
(+48) 91 823 94 04

Odwiedzający

Dzisiaj 13

Od 1.IX.2006 850248